Etusivu   Home
Kissala  Cattery
Uutiset   News
Cornish rex
Kissat     Cats
Pennut   Kittens
Pentueet  Litters
Näyttelytulokset Show results
Kuvia   Pictures
Perhe   Family
Muuta   Stuff
Linkit    Links
Vieraskirja  Guestbook

Cornish rex

Cornish rex (Sorry, no English version yet)


Ulkonäkö

Cornish rex on kissarotu, jonka perusta ja silmiinpistävin piirre on lyhyt kihara turkki. Turkki koostuu pelkästä aluskarvasta, ja se voi olla kissasta riippuen loivalaineinen, tai tiukkakiharainen "pyykkilauta", tai jotain siltä väliltä. Turkki tuntuu silitettäessä erilaiselta kuin tavallinen päällyskarvainen kissanturkki, hyvin lämpimältä ja pehmeän plyysimäiseltä. Sitä on vaikea kuvailla, se on jotain, mikä pitää itse kokea!

Muita tunnusomaisia piirteitä cornish rexin ulkonäössä ovat suuret ja avoimet, korkealle päälaelle sijoittuneet korvat ja elegantti, pitkäraajainen olemus. Cornish rex on siro, mutta lihaksikas kissa, ja on siksi painavampi kuin miltä näyttää.

Luonne

Luonteeltaan cornish rexit ovat seurallisia ja ihmisrakkaita kissoja. Ne osallistuvat aktiivisesti perheen elämään ja säilyttävät usein leikkisyyttään myös aikuisiällä. Mitään täystuhoriiviöitä ne eivät kuitenkaan ole, vaan positiivisesti asioihin suhtautuvia herttaisia lemmikkejä.  Siro atleettisuus jalostuu cornish rexissä akrobatiaksi, joten iso kiipeilypuu on suosittu harjoittelurata.

Cornish rexit sopeutuvat yleensä hyvin elämään lapsiperheessä, ja ainakin meillä lapset ja kissat nauttivat yhtä paljon toistensa seurasta. Meillä ei ole muita eläimiä, mutta näkemäni ja kuulemani perusteella  rexit tulevat hyvin toimeen myös muiden lemmikkien kanssa. Cornish rexistä paras paikka on siellä, missä muutkin ovat, joten sieväksi sohvankoristeeksi siitä ei ole, kehrääväksi sylinlämmittäjäksi ja kotiapulaiseksi kylläkin :).

Hoito

Cornish rex on helppohoitoinen kissa. Normaaliksi turkinhoidoksi riittää silittely, ja jos karvanlähtöaikaan paljon karvaa on lähdössä kerralla, turkkia voi harjata tai sukia. Turkin ominaisuuksiin kuuluu, ettei se tartu huonekaluihin eikä näy vaatteissa samalla tapaa kuin normaali kissankarva - ominaisuus, jota osaa arvostaa, kun imurointiin ei ole aikaa tai vaateharja on kadonnut ;).

Ruoaksi rexille käy normaali hyvä kissan ravinto, esimerkiksi eläinkaupasta saatava hyvälaatuinen kuivamuona ja liha eri muodoissa. Ruoka saa sisältää paljon rasvaa; toisaalta ruoan määrää omistaja joutuu usein säätelemään, kun kulinaristi-rex söisi enemmän, kuin sille on hyväksi. Nirso rex on harvinaisuus, ja ainakin meillä on kelvannut lähes kaikki mitä olen eteen laittanut.

 

Jos olet kiinnostunut cornish rexistä, kerron enemmän kuin mielelläni lisää. Cornish rexin historiasta, muista kasvattajista ja rodun edustajista yleensä löydät lisää tietoa myös rotukissayhdistysten sivuilta:

Cornish rex ry.

Suomen Rex-kissayhdistys ry

Yhteystiedot / Contact information: Maria Aho, Orivesi,  Finland     Tel. +358 44 592 8689, e-mail